Ξενοδοχείο Πανόραμα -Άγιος Παντελεήμων- 53200 - Φλώρινα-Τηλ. +30 2386061399 -Fax, +30 2386061156panorama399@gmail.com  Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Η λίμνη Πετρών με έκταση 8 Km2  και μέγιστο βάθος περίπου στα 3 m αποτελεί έναν απο τους πολυπληθέστερους υδροβιότοπους της περιοχής. Στα υγρά λιβάδια που πλημμυρίζουν με γλυκό νερό τον χειμώνα και την άνοιξη και διατηρούν υψηλή υπόγεια στάθμη το καλοκαίρι αναπαράγονται αμφίβια και ψάρια. Αυτά αποτελούν τροφή για την μικτή αποικία ερωδιών όπου αναπαράγονται ο Νυχτοκόρακας, o Κρυπτοτσικνιάς, ο Λευκοτσικνιάς, και ο Σταχτοτσικνιάς

bird

Ένα από τα σπάνια είδη που έχει δημιουργήσει αποικία εδώ είναι η Λαγγόνα (Phalacrocorax pygmeus ), η οποία μαζί με την αποικία στις Πρέσπες αποτελούν τις δύο από τις τρεις αποικίες του είδους στην Ελλάδα, τις μοναδικές σε όλη την Ευρώπη.

laggona

Στο πλαίσιο του προγράμματος Bird Watchers της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, παρατηρήθηκε στην λίμνη Πετρών το σπάνιο και παγκόσμια απειλούμενο είδος της βαλτόπαπιας. 

petron

Στις όχθες της λίμνης υπάρχει  παρατηρητήριο καθώς και οι λόφοι τριγύρω προσφέρουν πολλά κατάλληλα σημεία για να στήσει κανείς τηλεσκόπιο ωστε να είναι δυνατή η παρατήρηση των πουλιών με τους νεοσσούς τους που κινούνται στα μικρά ανοίγματα στο κέντρο του καλαμιώνα όπου συχνάζουν.

 

Κύλιση στην Αρχή